kukkaistytöt-mallisto

Kukkaistytöt - uusi mallisto

Mistä on kukkaistytöt tehty?

luovista ajatuksista, rohkeista valinnoista, häpeilemättömästä itsevarmuudesta ja päättäväisestä asenteesta,

niistä on kukkaistytöt tehty.

"Kukkaistytöt-mallisto sai alkunsa voimakkaan violetista Iiriksestä. Minua kiehtoi siinä kukan erikoiset muodot. Ääriviivat syntyivät paperille luontevasti. Muistin Fanni-mummin istuttamat Iirikset lapsuuden kodissani Takahuhdissa koivun alla. Mieleeni palasi myös Killon mummin Keisarinliljat hänen puutarhassansa. Muistot sota-ajan voimakkaista tyttäristä, saivat aikaan Dotterin ensimmäisen Kukkaistyttö-malliston.

Ihan ensimetreiltä asti meille oli itsestäänselvyys, että haluamme tehdä muille hyvää uuden yrityksemme avulla. Halusimme jakaa osan Dotterin tuotosta MIELI ry:lle lasten ja nuorten mielenterveyden vahvistamiseen ja ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön.

Olen pohtinut paljon, mitkä asiat hoitavat omaa mieltäni. Minun voimavarani on luonto, kauniit asiat ja värit. Näiden korujen avulla voisin tuoda hyviä ”fiboja” muille.

Ajatuksissani on ollut monesti myös nykyaika ja aika, jolloin isovanhempani elivät. Meillä on hyvin erilaiset, osin myös samanlaiset, haasteet. Fanni-mummi kävi kauppahallissa töissä, kasvatti isoa perhettä ja huolehti iäkkäistä sukulaisista ja lapsenlapsista. Helmi-mummi toimi prässärinä, hoiti kotityöt ja omakotitalon, puutarhan ja teki käsitöitä. Elettiin sodan jälkeistä aikaa. Arki oli varmasti hyvin puuhakasta ja oli varmasti myös taloudellisia haasteita. Kirjoitettiin kirjeitä ja kortteja sukulaisille sekä ystäville. Elämä oli yhteisöllistä, käytiin kylässä ja huolehdittiin naapureista ja naapureiden lapsista.

Tämän päivän haasteet ovat erilaisia. Nykyaika on varmasti osaltaan vaikuttanut mielenterveysongelmien lisääntymiseen. Uskon, että yhteisöllisyydellä on positiivinen vaikutus mielenterveyshaasteisiin. Pidetään huolta läheisistämme ja itsestämme. Dotterin avulla voimme  mahdollistaa välittävän yhteisön, sekä luoda kauniita ja värikkäitä asioita arkeemme."

- Tuija

Kukkaistytöt-mallisto tulee myyntiin 5.5. ja se on Limited Edition eli mallistoa valmistetaan vain rajattu erä.

Takaisin päiväkirjaan

Kommentoi

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan.