Merkityksellisen pientä

Dotterin uniikit puiset korvakorut suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Klassikkomallistomme ajattomat mallit piristävät täydellisesti arkeasi. Sesonkikokoelmamme taas sopivat tilanteisiin, joihin kaipaat hippusen lisää leikkisyyttä.

Uskomme, että kauneus luo toivoa ja hyvä lisää hyvää. Dotterin korvakoru voisi olla kuin luotettu ystävä, joka ottaa kädestä kiinni ja kannustaa kulkemaan pää pystyssä ja hymyssä suin. Jokaisella korullamme on tarina, aivan kuten jokaisella meistä ihmisistä on oma, ainutlaatuinen tarinamme.

Hienoimmat asiat saadaan aikaan yhdessä. Siksi kutsumme kaikki mukaan toimimaan ihanamman maailman puolesta – yksi koru kerrallaan.

Dotterin perustajat Tuija ja Emma

Dotterin perustajat Tuija ja Emma.


Dotterin tarina
Dotter on syntynyt ennen kaikkea rakkaudesta koruihin, taiteeseen ja suomalaiseen muotoiluun. Lopullisen sysäyksen Dotterin perustamiselle antoi kuitenkin omakohtainen kokemus ja piste, jossa kaikki tuntui mahdottomalta.

Tyttären tarina
Löysin itseni tilanteesta, jossa maailmastani olivat kadonneet värit. En pystynyt kokemaan hyvää oloa enkä nauttinut enää asioista, jotka tavallisesti tuovat iloa. Saatoin kävellä metsässä ja nähdä ympärilläni saman henkeäsalpaavan upean luonnon kuin ennenkin, mutta se ei tuntunutkaan miltään. Havupuut eivät tuoksuneet, enkä kuullut lintujen laulua. En ollut oma itseni. Se pelotti. Löytäisinkö enää itseäni, saisinko vielä värit takaisin?

Silloin hain apua. Sain yhtenä neuvona tarttua lujasti kiinni hyvään – ihan mihin tahansa pieneen ja arkiseen.

Minulle se oli kahvikuppi, jota koristivat kiehtovat, lohdulliset kuviot. Vaikutuin sen syvän voimakkaasta sinisestä ja pehmeästä keltaisesta. Kuvioiden yhdistelmä oli yllättävä, mutta silti jotenkin luonteva: eiväthän luumut mitenkään kuulu yhteen orvokkien kanssa, mutta silti ne olivat niin täydelliset yhdessä.

Mukista tuli minulle eräänlainen turva-ankkuri. Sen avulla sain luotua jokaiseen päivään yhden pienen, hyvän asian. Vähitellen värit alkoivat levitä takaisin elämään.


Kokemus avasi silmämme sille, miten paljon tehtävää meillä vielä on yhteiskuntana, jotta kaikki voisivat paremmin ja jotta apua tarvitsevat saisivat sitä nopeasti ja helposti. Mielenterveydestä huolehtimisen pitäisi olla yhtä arkista kuin aamukahvin juomisen. Jokaiselle meistä pitäisi aina löytyä tueksi käsi, johon tarttua, ja korvat, jotka kuuntelevat.

Syntyi ajatus: voisiko jokin niin pieni asia kuin koru muuttaa yhteiskuntaa? Voisiko koru toimia jollekin turva-ankkurina, joka luo toivoa ihanammasta huomisesta? Voisiko koruilla auttaa?

Dotter luo asioita, joihin tarttua ja joista saada toivoa

Taide, värit ja luovuus vaikuttavat mieleemme ja ruokkivat sieluamme. Ne synnyttävät tunteita ja tarjoavat välineitä ilmaista itseä. Niiden avulla voimme kertoa toisille keitä olemme, mitä tunnemme ja millaisia arvoja edustamme. Ne auttavat meitä olemaan omia itsejämme ja kommunikoimaan toisten kanssa.

Koru ei saa ongelmia katoamaan, mutta se voi auttaa jaksamaan. Se voi piristää, lohduttaa ja antaa ajateltavaa. Se voi kerätä katseita ja kehuja, ja sillä voi ilahduttaa itsen lisäksi myös toisia.

Silloin kun elämästä on vaikea löytää hyvää, kannattaa rauhoittua hetkeen, joka merkitsee, oli se sitten kuinka pieni tahansa. Se voi olla esimerkiksi väri, joka kiehtoo mieltä. Sävelmä, joka värähtelee sisimmässä. Lause, joka resonoi.

Sillä tavoin voi löytää yhden hyvän asian, jonka avulla jaksaa taas tarttua kiinni seuraavaan.

Piste ei aina ole loppu, se voi olla myös uuden alku.


Vastuullisuus
Vastuullisuus on Dotterille itseisarvo. Toimimme kestävän kehityksen periaattein ja ympäristöystävällisesti. Teemme yhteistyötä vain vastuullisesti toimivien kumppanien kanssa ja lahjoitamme osan tuotoistamme mielenterveyttä tukevaan työhön. Haluamme olla mukana kehittämässä mielenterveystyötä Suomessa.

Kauneus ja estetiikka
Dotterille estetiikka tarkoittaa miellyttäviä muotoja, laadukkaita materiaaleja, viimeisteltyjä yksityiskohtia, sopusuhtaisia mittasuhteita ja pirskahtelevia värejä. Kauneus ei kuitenkaan ole pelkkää pintaa, vaan sillä voi olla mullistava vaikutus.

Haluamme osoittaa, että esteettisiä esineitä voi tuottaa eettisesti, vastuullisesti ja niin, että ne korostavat kaikkea kaunista ympärillään. Kauneuden ei tarvitse olla mistään tai keneltäkään pois.

Toivo
Jokainen meistä voi vaikuttaa, ja pienikin teko on merkityksellinen. Dotter synnyttää toivoa ja kutsuu toimimaan.